Pockettoppen maj 2020

1
Råttkungen Ny
Pascal Engman

Nattsvart thriller om Incelrörelsen. Råttkungen är den andra boken i serien om polisinspektör Vanessa Frank. Återigen visar Pascal Engman att han är en mästerlig förnyare av den samhällsengagerande spänningslitteraturen.

 

 

2
Krokodilväktaren
Katrine Engberg

Krokodilväktaren är den första delen i den danska succéförfattaren Katrine Engbergs hyllade Köpenhamnsserie. En oavlåtligt spännande kriminalroman om svek, hämnd och övergivna barn.

3
En grav för två
Anne Holt

En grav för två är den första boken med Anne Holts nya hjältinna, Selma Falck. En aktuell och insiktsfull spänningshistoria där den norska folksjälen står på spel.

4
Den där kvällen Ny
Sheila O'Flanagan

”Suveränt välskriven roman av en av våra bästa feelgoodförfattare.” Irish Independent

5
Timglaset
Tracy Rees

Timglaset är en varm roman om att hitta kärleken och om en plats som döljer familjehemligheter från den bästsäljande författaren Tracy Rees.

6
Hur jag lärde mig att förstå världen
Hans Rosling

Det var fakta som hjälpte honom att förklara hur världen fungerar. Men det var nyfikenhet och engagemang som gjorde Hans Rosling till vår tids mest folkkära forskare.

7
En bur av guld Ny
Camilla Läckberg

Efter tio Fjällbackadeckare bryter Camilla Läckberg ny mark med en dramatisk berättelse om svek, upprättelse och hämnd. En bur av guld är en drabbande roman om en kvinna som blir bedragen och utnyttjad, men tar kontroll över sitt eget öde.

 

 

8
Kniv
Jo Nesbø

Harry Hole har förlorat allt. Han har blivit utkastad av Rakel, förlorat jobbet som utredare och dricker nu hårdare än någonsin. Bottenkänningen är redan ett faktum. Men när Harry vaknar en dag, bakfull och med händer och lakan indränkta i blod tvingas han ut på en gastkramande jakt.

9
Folk med ångest
Fredrik Backman

En orimligt stökig komedi om ett gisslandrama på en lägenhetsvisning, där en misslyckad bankrånare låser in sig med en överentusiastisk fastighetsmäklare, två bittra Ikea-missbrukare, en elak mångmiljonär, en sorgsen tant, en höggravid kvinna, en jobbig jävel och ett kaninhuvud.

10
Mitt hjärta är ditt Ny
Anna Jansson

I Mitt hjärta är ditt binder Anna Jansson ihop det bästa av gotländsk miljö och spännande deckarhistoria, så gör dig redo för en ny pulshöjande berättelse med Maria Wern i huvudrollen!

 

POCKETGROSSISTEN SVERIGE AB  Rosenlundsgatan 50, plan 5 118 63 Stockholm  Tel: 08-441 15 20  E-post: info@pocketgrossisten.se