Pockettoppen mars 2020

1
Kniv Ny
Jo Nesbø

Harry Hole har förlorat allt. Han har blivit utkastad av Rakel, förlorat jobbet som utredare och dricker nu hårdare än någonsin. Bottenkänningen är redan ett faktum. Men när Harry vaknar en dag, bakfull och med händer och lakan indränkta i blod tvingas han ut på en gastkramande jakt.

 

2
Drömmen runt hörnet
Lucy Dillon

Drömmen runt hörnet är Lucy Dillons åttonde bok på svenska, en varm feelgoodroman med ingredienser som hemlig kärlek och härliga hundar. 

3
En grav för två Ny
Anne Holt

En grav för två är den första boken med Anne Holts nya hjältinna, Selma Falck. En aktuell och insiktsfull spänningshistoria där den norska folksjälen står på spel.

 

 

4
Hur jag lärde mig att förstå världen
Hans Rosling

Det var fakta som hjälpte honom att förklara hur världen fungerar. Men det var nyfikenhet och engagemang som gjorde Hans Rosling till vår tids mest folkkära forskare.

5
Timglaset Ny
Tracy Rees

Timglaset är en varm roman om att hitta kärleken och om en plats som döljer familjehemligheter från den bästsäljande författaren Tracy Rees.

 

6
Kastanjemannen
Søren Sveistrup

Kastanjemannen är bladvändarläsning i högt tempo med överraskande vändningar.

7
Folk med ångest Ny
Fredrik Backman

En orimligt stökig komedi om ett gisslandrama på en lägenhetsvisning, där en misslyckad bankrånare låser in sig med en överentusiastisk fastighetsmäklare, två bittra Ikea-missbrukare, en elak mångmiljonär, en sorgsen tant, en höggravid kvinna, en jobbig jävel och ett kaninhuvud.

8
Hjärnstark
Anders Hansen

I Hjärnstark visar Anders Hansen, överläkare i psykiatri och författare till boken Hälsa på recept, vilka mekanismer i din hjärna som omvandlar promenaden eller löprundan till inget mindre än en mental ”uppgradering”. 

9
Se mig falla
Mons Kallentoft

Se mig falla är berättelsen om en fars desperata sökande efter sin älskade dotter. En tät och febrig skildring av det mörker som döljer sig under semesterparadisets glittrande yta.

10
Vintereld
Anders de la Motte

Vintereld är den tredje fristående delen i Anders de la Mottes hyllade årstidskvartett. Liksom de två tidigare delarna har den nominerats till Svenska Deckarakademins pris för årets bästa svenska kriminalroman.

POCKETGROSSISTEN SVERIGE AB  Rosenlundsgatan 50, plan 5 118 63 Stockholm  Tel: 08-441 15 20  E-post: info@pocketgrossisten.se