Pockettoppen januari 2020

1
Kastanjemannen Ny
Søren Sveistrup

Kastanjemannen är bladvändarläsning i högt tempo med överraskande vändningar.

 

2
Vintereld
Anders de la Motte

Vintereld är den tredje fristående delen i Anders de la Mottes hyllade årstidskvartett. Liksom de två tidigare delarna har den nominerats till Svenska Deckarakademins pris för årets bästa svenska kriminalroman.

3
Snöfall över Strandcaféet
Lucy Diamond

Snöfall över strandcaféet  är en hjärtevärmande och charmig berättelse i ljuvlig miljö den perfekta verklighetsflykten när kylan kommer.

4
Två sorters sanning Ny
Michael Connelly

"Två sorters sanning är Connelly i gammal god stil." USA Today

5
Lazarus
Lars Kepler

Thrillermästaren Lars Kepler är tillbaka med den sjunde boken om Joona Linna.

6
Hjärnstark
Anders Hansen

I Hjärnstark visar Anders Hansen, överläkare i psykiatri och författare till boken Hälsa på recept, vilka mekanismer i din hjärna som omvandlar promenaden eller löprundan till inget mindre än en mental ”uppgradering”. 

7
Tatueraren i Auschwitz
Heather Morris

Lale Sokolov kommer till Auschwitz-Birkenau 1942. Han beordras att tatuera de medfångar som väljs ut för att de ska få ”leva” och en dag står en ung kvinna framför honom och Lale blir blixtförälskad.  En makalös, sann berättelse om kärlek och överlevnad.

8
Skönhetens väg
Martha Hall Kelly

Skönhetens väg är baserad på verkliga händelser och berikar historien med kvinnors erfarenheter av andra världskriget. Det är en smärtsamt gripande bladvändare om tre kvinnors öden, deras drömmar och uthållighet.

9
En högre rättvisa
Hjort & Rosenfeldt

En högre rättvisa är den sjätte boken i den framgångsrika serien om kriminalpsykologen Sebastian Bergman och kollegerna på Riksmord.

10
Överlevaren
Nora Roberts

Sommaren efter studenten är Simone Knox på bio när tre tonårskillar öppnar eld och skjuter vilt omkring sig. Simone lyckas fly, men hennes två bästa vänner blir gärningsmännens offer.

POCKETGROSSISTEN SVERIGE AB  Rosenlundsgatan 50, plan 5 118 63 Stockholm  Tel: 08-441 15 20  E-post: info@pocketgrossisten.se