Pockettoppen januari 2019

1
Träskkungens dotter Ny
Karen Dionne

Med H.C. Andersens klassiska saga Dykungens dotter som suggestiv fond har Karen Dionne skapat en gastkramande och mörk thriller med en ung hjältinna som på liv och död tvingas ta upp kampen med sitt förflutna. Det är starkt, det är skrämmande och oupphörligt spännande.

2
Kvinnan i fönstret
A.J. Finn

Kvinnan i fönstret är en klassisk psykologisk thriller där inget är som det först verkar.

3
Omgiven av idioter
Thomas Erikson

Omgiven av idioter beskriver konkret och underhållande en av världens mest spridda metoder för att sortera olikheterna inom mänsklig kommunikation. 

4
1793
Niklas Natt och Dag

Utsedd till Årets bästa svenska debut 2017 av Svenska Deckarakademin

5
Hjärnstark
Anders Hansen

"Populärvetenskap när den är som bäst. Lättläst och fylld med överraskande nya forskningsresultat." Ingalill Mosander, Aftonbladet

6
Bortom varje rimligt tvivel
Malin Persson Giolito

Bortom varje rimligt tvivel är den andra spänningsromanen om advokaten Sophia Weber. 

7
Och sen var hon borta Ny
Lisa Jewell

Och sen var hon borta tar brittiska författaren Lisa Jewell ett rejält kliv från spännande relationsromaner till en fullblodad thriller. Denna pulshöjande deckare har toppat listorna i England och hyllats av recensenter.

8
Bödelskyssen
Mons Kallentoft

Bödelskyssen är Malin tillbaka i Linköping efter en uppslitande tid som sambandsofficer i metropolen Bangkok. Hon har lyckats hålla sig nykter, men är rastlös och behöver ett komplicerat fall för att hålla begäret efter alkohol stången.

9
Kidnapparen
Nora Roberts

För tjugofem år sedan försvann tonåriga Alice Bodine från familjens gård. Hennes syster Maureen har sedan dess skapat sig ett gott liv på gården med man och barn, men saknaden efter Alice är ständigt närvarande.

10
Vågornas viskningar
Tamara McKinley

Vågornas viskningar är en episk och känslosam berättelse om kärlek och svek som utspelar sig på den förtrollande ön Skye och i det avlägsna Tasmanien.

POCKETGROSSISTEN SVERIGE AB  Rosenlundsgatan 50, plan 5 118 63 Stockholm  Tel: 08-441 15 20  E-post: info@pocketgrossisten.se