Pockettoppen februari 2020

1
Drömmen runt hörnet Ny
Lucy Dillon

Drömmen runt hörnet är Lucy Dillons åttonde bok på svenska, en varm feelgoodroman med ingredienser som hemlig kärlek och härliga hundar. 

2
Kastanjemannen
Søren Sveistrup

Kastanjemannen är bladvändarläsning i högt tempo med överraskande vändningar.

3
Hjärnstark
Anders Hansen

I Hjärnstark visar Anders Hansen, överläkare i psykiatri och författare till boken Hälsa på recept, vilka mekanismer i din hjärna som omvandlar promenaden eller löprundan till inget mindre än en mental ”uppgradering”. 

4
Vintereld
Anders de la Motte

Vintereld är den tredje fristående delen i Anders de la Mottes hyllade årstidskvartett. Liksom de två tidigare delarna har den nominerats till Svenska Deckarakademins pris för årets bästa svenska kriminalroman.

5
Hur jag lärde mig att förstå världen Ny
Hans Rosling

Det var fakta som hjälpte honom att förklara hur världen fungerar. Men det var nyfikenhet och engagemang som gjorde Hans Rosling till vår tids mest folkkära forskare.

6
Snöfall över Strandcaféet
Lucy Diamond

Snöfall över strandcaféet  är en hjärtevärmande och charmig berättelse i ljuvlig miljö den perfekta verklighetsflykten när kylan kommer.

7
Två sorters sanning
Michael Connelly

"Två sorters sanning är Connelly i gammal god stil." USA Today

8
Tatueraren i Auschwitz
Heather Morris

Lale Sokolov kommer till Auschwitz-Birkenau 1942. Han beordras att tatuera de medfångar som väljs ut för att de ska få ”leva” och en dag står en ung kvinna framför honom och Lale blir blixtförälskad.  En makalös, sann berättelse om kärlek och överlevnad.

9
Lazarus
Lars Kepler

Thrillermästaren Lars Kepler är tillbaka med den sjunde boken om Joona Linna.

10
Se mig falla Ny
Mons Kallentoft

Se mig falla är berättelsen om en fars desperata sökande efter sin älskade dotter. En tät och febrig skildring av det mörker som döljer sig under semesterparadisets glittrande yta.

POCKETGROSSISTEN SVERIGE AB  Rosenlundsgatan 50, plan 5 118 63 Stockholm  Tel: 08-441 15 20  E-post: info@pocketgrossisten.se