Pockettoppen december 2019

1
Vintereld Ny
Anders de la Motte

Vintereld är den tredje fristående delen i Anders de la Mottes hyllade årstidskvartett. Liksom de två tidigare delarna har den nominerats till Svenska Deckarakademins pris för årets bästa svenska kriminalroman.

 

2
Lazarus
Lars Kepler

Thrillermästaren Lars Kepler är tillbaka med den sjunde boken om Joona Linna.

3
Snöfall över Strandcaféet Ny
Lucy Diamond

Snöfall över strandcaféet  är en hjärtevärmande och charmig berättelse i ljuvlig miljö den perfekta verklighetsflykten när kylan kommer.

 

4
En högre rättvisa
Hjort & Rosenfeldt

En högre rättvisa är den sjätte boken i den framgångsrika serien om kriminalpsykologen Sebastian Bergman och kollegerna på Riksmord.

5
Överlevaren
Nora Roberts

Sommaren efter studenten är Simone Knox på bio när tre tonårskillar öppnar eld och skjuter vilt omkring sig. Simone lyckas fly, men hennes två bästa vänner blir gärningsmännens offer.

6
Tatueraren i Auschwitz
Heather Morris

Lale Sokolov kommer till Auschwitz-Birkenau 1942. Han beordras att tatuera de medfångar som väljs ut för att de ska få ”leva” och en dag står en ung kvinna framför honom och Lale blir blixtförälskad.  En makalös, sann berättelse om kärlek och överlevnad.

7
Stormvarning
Maria Adolfsson

Det är juletid när en man hittas död på Doggerlands nordligaste ö Noorö. Karen Eiken Hornby kastar sig in i utredningen, lättad över att slippa julfirandet. 

8
Skönhetens väg
Martha Hall Kelly

Skönhetens väg är baserad på verkliga händelser och berikar historien med kvinnors erfarenheter av andra världskriget. Det är en smärtsamt gripande bladvändare om tre kvinnors öden, deras drömmar och uthållighet.

9
Hjärnstark
Anders Hansen

I Hjärnstark visar Anders Hansen, överläkare i psykiatri och författare till boken Hälsa på recept, vilka mekanismer i din hjärna som omvandlar promenaden eller löprundan till inget mindre än en mental ”uppgradering”. 

 

10
Himmelskriket
Mons Kallentoft

Himmelskriket är den tolfte boken i Mons Kallentofts hyllade serie om kriminalinspektör Malin Fors, och den tredje i sviten som är inspirerad av de fem sinnena.

POCKETGROSSISTEN SVERIGE AB  Rosenlundsgatan 50, plan 5 118 63 Stockholm  Tel: 08-441 15 20  E-post: info@pocketgrossisten.se